1

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Serfőző István írta:

Tisztelt „Strandolók”!

A strand fejlesztés avató ünnepségén sajnos, vagy hála istennek ( Talán az utóbbival szimpatizálok inkább!! ) nem tudtam részt venni, nem voltam Törökszentmiklóson. A polgármester asszony hallomásom szerint nagyon elégedett volt a saját, valamint képviselőtársaim egy részének teljesítményével és lesajnálta  a „strand versenyszámban” polgármester elődeit.
Talán nézzük meg közelebbről a teljesítményt!
Bizony a mostani fejlesztési mutatvány nem 176 millióba került, mint elhangzott, hanem kb.50 millióval minimum többe. ( Össze kellene adogatni a számlákat! Segítek, ha kell! ) Persze még a 176 millió így is jóval több, mint a tavaly novemberében erre a feladatra, hosszas gondolkodás után a polgármester asszony tollából előterjesztett 100 millió forint. Megalapozottnak talán nem tűnik így a számok tükrében ez a beruházás és persze nem is az! A pénz természetesen egészében hitelből volt, és annak elköltéséhez persze mindenki ért, még a polgármester asszony is. Kíváncsi lennék, hogy a hiteltörlesztés forrásainak előteremtésében is ennyire találékonyak lesznek-e a mostani kreatív pénzköltők?!
Ebben a dologban tényleg elismerésre méltó a mostani polgármester asszonyunk teljesítménye, mert egyetlen eddigi elődjének sem volt bátorsága ennyi hitelt felvenni és elkölteni a strandra. Ahogy mondani szokták egy költő veszett el benne.
Önmaga is érzi, hogy a pénz költés az jól megy neki, hiszen beígérte a folytatást is, meg vízipóló csapatot és a jégkorong is álmai között szerepel.
Mi is létesült? Körül-belül 350 négyzetméternyi medence épült. És mennyi tűnt el a miklósi strandról? Kicsivel több, mint 1300 négyzetméter. Ez egy szép bűvészmutatvány volt. Közel negyedmilliárd forintnyi hitelért két apró medence létesült. És mekkora értéket veszítettünk el a többi medence megszüntetésével? Ki tudja, de mostaniakat ez nem is érdekli, hiszen azokat nem ők építették, hanem valakik az átkosban társadalmi munkában. Most az a fontos hogy új legyen és hogy sokba kerüljön, mert ezzel majdnem mindenki jól jár. A közösség az nem, de ez nem érdekes.
Ki foglalkozott a született „strandfejlesztési stratégák” közül azzal, a kérdéssel például, hogy a rövidesen megvalósuló geotermikus projekt nem sokára napi kb.1000 köbméter még fürdésre kiválóan alkalmas hőmérsékletű vizet szolgáltat majd gyakorlatilag egész évben. Bőven elláthattuk volna belőle a most megszüntetett medencék mindegyikét vízzel. Gyakorlatilag folyamatos üzemű ( Egész évben működő. ) strandunk tudott volna lenni.
Itt a fórumon többen felszólaltak a medencék városi ivóvízzel való feltöltése ellen tiltakozva. Megjegyzem nem csak termál, hanem hidegvizes kútjai is vannak a strandnak. Ezeket a kutakat használva, úgy gondolom nem lett volna szükséges a városi ivóvízbázist terhelni a strand hidegvíz igényével. Állítom ezt annak ellenére, hogy tudom, az sem lett volna ingyen az is pénzbe került volna.
Egy párt pénzén folytatott újabb közvélemény kutatás során megkérdezték tőlem a minap, hogy örülök-e a strand fejlesztésének. Azt válaszoltam igen, hiszen ki nem örül annak, ha valami fejlődik. Kérdés azonban, hogy ami most itt a strandon történt, az tényleg fejlődés-e, a szó igazi értelmében. Nekem kétségeim vannak, hiszen ha egyet lépek előre, kettőt pedig hátra, akkor vajmi keveset haladtam előre.
Most már ez van, ebből a helyzetből viszont nem sok lehetőség van kimenekülni, csakis előre.
Ezért hát tisztelt Polgármester asszony az eltemetett medencéket ásassa ki és újíttassa fel. Ha a strand képes lesz teljes értékű szolgáltatást nyújtani a vendégeknek nagyobb lesz a forgalom, nagyobb lesz a költségeket ellentételező bevétel is. Így kisebb veszteséggel fogjuk működtetni a strandot és több embernek tudunk valami jót, valami kellemeset adni. A mostani „tervezőit” és „fejlesztési szakembereit” pedig tartsa távol a strandtól. Végre valahára hozzáértőkre kell bízni ezt a feladatot. Megjegyzem ezen a téren az elődei jobbak voltak mint Ön. Talán ha kihúzza az íróasztala fiókját megtalálja benne a megoldásokat e gondok orvoslására.
Végezetül, én inkább azt szeretném, ha Törökszentmiklós fürdőváros, és nem befürdő város lenne!!

Üdvözlettel: Serfőző István

Tisztelt képviselő úr!

Én voltam kinn a héten a strandon és csudálkozva láttam az ottani dolgokat. Annak mi értelme volt, hogy a gyógyvizű medence bejárat felőli oldalán betemettek egy medencét a másik oldalán meg újat építettek. Azt meg aztán el se akarom hinni, hogy ön igazat ír, hogy ezekre a város pénzéből elköltöttek majd kétszázötven millió forintot, mert annyi pénzből húsz darab nagyon fajin házat, egy fél utcát lehet építeni, nem ilyen kis dolgokat, mint ami a strandon meg lett építve.
Meg aztán én hol fürödjek, a gyerekekkel csan nem pocskolhatok együtt. Ki az aki gondolkodik abba a testületbe mielőtt, ilyen dolgokat csinálnak.
A maguk pénzit biztos nem szórnák ilyen eszetlenül. Csak sajnálni tudom magunkat, másutt értelmesebb emberek vezetik a falut, vagy a várost.

Jobbulást mindenkinek: a vesztes gedeon

2

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Szőke András tudomásom szerint már nem tagja a képviselőtestületnek. Ellene bírósági ítélet született. Folytatólagosan, felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés bűntettében találta bűnösnek a bíróság Szőke Andrást, az Országos Takarékszövetkezeti Intézményvédelmi Alap (OTIVA) volt ügyvezető igazgatóját és 5 év 6 hónap börtönre ítélte több társával együtt.

3

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Tisztelt Serfőzű Úr!

    Miért kellene nekünk békülnünk, hisz soha nem is álltunk haragban sem , nem hogy harcban. Én mindent megértettem, amit közlésünkre adott, azt viszont nem, hogy miért kellene mindenáron egy hullámhosszon lennünk. Habár, milyen jó is lenne ha mindenkinek azonos szemszögből, azonos  nézeteink lennének. A képviselők közül Önt és Kucsera urat tartom hitelesnek a saját hibáival együtt  elfogadva. Hisz senki sem tökéletes, és is tévedhetek, mint mindenki más. Ön két részre osztotta a testületet, a jelzőket melyeket kikért magának, melyeket nem Önre értettem, viszont rugalmasan át is ruházta tudat alattin, a föl nem sorolt képviselőkre. Azt az értetlen mondatom, akkor megismételném, kicsit lassabban írva. Nyilván nem egy esetben kellett szavazni olyan kérdésekben, döntésekről, melyek nem voltak szakmailag erkölcsileg kellőképpen átgondolva. Olyanok, amelyek okot  adtak arra, hogy gyanítható legyen a sikkasztás, vagy a korrupció gyanúja, lehetősége. Ön 7 képviselő társát említette meg. elnézést kérek érte, de ismereteim szerint, ami hibás is lehet, de Ön ki javít majd, többségi szavazat van. Ennek függvényében, valaki a sorban  summant.  Egyébként meg mindegy, mindenki tudja, hogy ez így nem jó, nagyon nem jó a fidesz  média szerint tarol, a törvényeket a maga kedvére alkotja, jaj annak aki nem bólogat és hajlik meg. Itt sem lesz másképp? Önnek milyen ötlete van, amivel el lehet venni a lehetőséget az uralkodóktól?

4

Válasz: Törökszentmiklósi strand

A többi képviselő akkor mit csinált?
Zabot hegyezett?

Mindenesetre a TV elől az látszott, hogy a Pozderkáné, Ruderné és a Fehér István mintha 4 évig ott sem lett volna. Nem is értem hogyan vették a bátorságot, hogy induljanak.

Pihe

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Tisztelt kérdező!

Nehezen békülünk egymással azt már látom, mert még mindig nem vagyunk azonos hullámhosszon. Kezdjük a gondjaimmal.
„Ön egy intelligens ember, aki tudja mikor ki, mit szeretne hallani és ezt Ön meg is teszi.”
A fenti mondatot Öntől idéztem. A mondat első állítása hízelgő rám nézve, de nem tisztem ezt megítélni. A mondat második része nem igaz viszont, nem szoktam mást mondani azért mert mással állok szemben. Aki mindig mást mond, annak függvényében ki a beszélgető partnere az rendszeresen hazudik, nincs önálló véleménye, nincs értékrendje, nincs tartása, egy gerinctelen ember. Téved ha ilyennek lát, az nem én vagyok!!
„Aki ennyi ideje és ennyire belelátott a piszkos dolgokba, tisztában kellett lennie, hogy a bűncselekmény tényét merítette ki,  a többség szavazatának köszönhetően.”
A fenti mondat idézet Öntől. Többször is elolvastam, bizonyára bennem van a hiba, hogy nem értettem. Kérem szíveskedjék kibontani ezt a gondolatot.
„Illetve kik azok kevesek, akik nem felejtették el a feladatukat az esküjük letétele után? A hitelesség kedvéért kérem legyen szíves megnevezni Őket.”
Válaszom természetesen így is kivitelezhető, ha ez így egyértelműbb Ön számára. Megjegyzem mindazoknak, akik nyomon követték a testületi ülések élő közvetítéseit, az alábbi felsorolás nem fog meglepetést okozni.
ABC sorrendben.
Buzás Sándor
Évinger Magdolna
Kucsera György
Dr. Molnár József
Serfőző István
Szőke András
Váradi Lászlóné
A felsorolásból a kisebbségben lévő képviselők köszönnek vissza az olvasóra, és ez a valóság maga.

Tisztelettel. Serfőző István

6

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Tisztelt Serfőző Úr!

      Ön egy köz szereplő, akinek illik vállalni a saját személyét. Ezért és magyarázatával együtt igen tiszteletre méltó. Ön egy intelligens ember, aki tudja mikor ki, mit szeretne hallani és ezt Ön meg is teszi. Elismerem, hirtelen fölindulásomban, persze írhattam bántónak tűnő sorokat, de! Aki ennyi ideje és ennyire belelátott a piszkos dolgokba, tisztában kellett lennie, hogy a bűncselekmény tényét merítette ki,  a többség szavazatának köszönhetően. Sajnálom, ha érzékenyen érintették az általunk leírtak, ez a fórum már csak ilyen. Nem volt szándékomban minden áron alaptalan bántó minősítés. Azt viszont megköszönve vennénk, ha megosztaná velünk kik azok a tisztelt képviselő társai, kik munkájuk nélkül sokkal rosszabb úton haladna a város szekere? Illetve kik azok kevesek, akik nem felejtették el a feladatukat az esküjük letétele után? A hitelesség kedvéért kérem legyen szíves megnevezni Őket.  Válaszát tisztelettel várom.

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Tisztelt Gerő74 és Tisztelt Kérdező!

A strand kérdésben írt anyagomra reflektáltak. Szeretném kifejteni meglátásomat, néhány téves állításukról és téves következtetésükről az írásaikban megjelentek sorrendjében

„Ha a közvélemény jobban bele lett volna a dolgokba vonva, már rég el lehetett volna paterolni a Juhász-Fejes féle élősködőket a városból.”  Írta gegő74
„Eddig egy asztalnál ültek, döntöttek így-úgy, de a nagy átütő véleménykinyilvánítással, csak a szavazás idejére  rukkolnak ki.” Írta kérdező..

A közvélemény bevonása a problémák megismerésébe részemről megtörtént, a korlátaim adta mértékig. Ennek a fórumnak, több mint egy éve vagyok tagja, több mint 100 hozzászólásom bizonyítja a némaság vádjának alaptalanságát. Ha még azt is hozzáteszem, hogy a városi honlapon lévő fórumon is tag voltam már, (Amíg a polgármester asszony az őt kritikákra válaszul azt meg nem szüntette, az országban egyedül álló módon! ) akkor ezt a vádat még régebbre vonatkozóan is el kell utasítsam. A fórum nyilvános, a régebbi hozzászólásaim is mind hozzáférhetőek, ha szíveskednének ezt végig olvasni akkor láthatnák, hogy a nyilvánosság tájékoztatása részemről mindig is fontos volt és meg is történt. Nem volt olyan hozzám intézett kérdés, amire ne válaszoltam volna, még akkor is, ha a kérdés kellemetlen volt számomra. Hozzászólásaimban törekedtem a világos és egyértelmű értelmezhetőségre a téma kifejtésének teljes körűségére. Sajnálom és megváltoztatni nem állt módomban, hogy a polgármester asszony az összes helyi médiát kisajátította és egyszer sem volt alkalmam semmilyen kérdésben megnyilvánulni bennük, így unos-untalan minden kérdésnek csak a „kincstári” változatát kapták a város polgárai..
Mégis, mivel az önkormányzati ülések élőadásban közvetítettek, és nem titkolható el mások eltérő álláspontja, így akit érdekelt a város sorsa és nyomon követte az ott történteket, az láthatta, hogy nem rejtem véka alá a véleményemet és javaslataimmal számtalan alkalommal befolyásolom a döntések végeredményét, az általam helyesnek vélt irányba. Nincs még egy olyan képviselő, aki annyi módosító vagy alternatív javaslatot tett volna le az asztalra, mint én. Büszke vagyok erre, mert azt csináltam amiért odaküldtek a város polgárai, nevezetesen dolgozni a városért. Sokan ezt a testületből elfelejtették, közvetlenül az esküjük letétele után!

Kucsera úr újságjának is valóban a tájékoztatás teljes körűvé tétele az egyik célja, magam is segítettem ezen cél megvalósításában őt. Nekem egy ilyen kiadvány közreadása nem áll módomban, ezért az internetet használom többek között erre a célra. Megjegyzem nem is eredménytelenül, hiszen a például a strand anyagom megírása óta közel négyszázan nyitották meg az oldalt.
Amint a fentiekből kitűnik, a tájékoztatás részemről nem kampány eszköz, nem is volt soha. A régi dolgok is újnak tűnnek Önöknek, mert a képviselők tevékenységét csak felszínesen ismerik, és ezért nagyon-nagyon általános, sommás ítéletet alkotnak róluk.
Sajnos nem tesznek munkájuk minősége és mennyisége között különbséget.

Az Öntől idézett mondat második fele sajnos jogilag nem lehetséges, vagyis arra nincs mód, hogy a város polgárai ciklus közben felállítsák helyükről ,akár a testület egészét, akár annak egyes tagjait, vagy magát a polgármestert. Amennyiben ez megléphető lett volna jogilag, úgy ezt már réges-régen többen megtettük volna.

„Tisztelet azoknak, akiket közben kizártak a testületből, és igyekeztek ellehetetleníteni.”
Írta kérdező.

Mint azt gergő74nek válaszoltam az előbb, senkinek az „úgymond kizárása” a testületből jogilag nem lehetséges, így ez természetesen az Ön állításával ellentétben meg sem történt.
Ami megtörtént és szerintem ez okozott Önnél némi zavart, hogy Kucsera György urat a saját pártja a Fidesz kizárta a soraiból, megszüntették párttagságát. Ennek következményeként a Fidesz kizárta a képviselői frakciójából is, de önkormányzati képviselőségét nem érinthették, az érvényben lévő törvények ugyanis ezt nem tették lehetővé. Párttagságát tehát elveszítette, de önkormányzati képviselő mandátumát megtartotta.

Tisztelt kérdező!

Mint azt már fentebb leírtam az általános minősítései nem megalapozottak, néhol pedig kifejezetten bántóak. Nem mosom ugyanis a kezeimet, nem hárítok el semmilyen felelőséget magamról. Tevékenységem egészét, minden kimondott szavamat jegyzőkönyvek rögzítik és vállalom az abban foglalt megnyilvánulásaimat. Ha észrevette itt a fórumon is a saját nevemet használom, nem pedig valamiféle álnevet. Kevés képviselő vállalkozott erre a testületből!
Mi ez ha nem a felelősség vállalása? Szerintem az, és remélem ezt már Ön is így látja.
Másik, egy demokráciában a vitás kérdések eldöntése nem asztalcsapkodással történik, nem ez a módja dolgoknak. Működési rendje van a testületi munkának és ennek a rendnek a keretei között, szabályozott vita során kell a döntéseket meghozni. Alaposan ismerem ennek a munkának a szabályait, a viták rögzített rendjét és ezen ismereteim birtokában tettem dolgaimat a testületben.
Ön szerint látva a testület összetételét és munkájának minőségét, fel kellett volna állnia egy jobb érzésű embernek és otthagyni az egészet.
Én nem így látom. Engem nem azért küldtek oda a város polgárai, hogy megsértődjek, hanem azért, hogy minden tudásommal, minden erőmmel az ő érdekeiket védjem, képviseljem. Megtettem! Erőmből, tudásomból ennyire tellett, én nyugodtam hajtom le esténként a párnára a fejemet, mert tiszta lelkiismerettel tehetem, megtettem ami lehetséges volt részemről.
Tudja kedves kérdező felállni és ott hagyni mindent, megfutamodni a nehézségek elől ez nem az én műfajom. Utálok veszíteni ( Sajnos néha mégis előfordul velem! ) és az utolsó utáni lehetőségig harcolok az igazamért. Paraszt gyerekként tudom, hogy sohasem szabad a lovak közé dobni a gyeplőt, mert akkor végképpen irányíthatatlanná válik a szekér.
Bizton állíthatom Önnek, hogy a város szekere, ha nem is halad jó úton (Mert sajnos így van!), egy pár képviselőtársam munkája nélkül sokkal rosszabb úton haladna.

Remélem sikerült a fenti érvekkel meggyőznöm Önöket némely állításuk, minősítésük hibás voltáról!

Tisztelettel: Serfőző István

8

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Gergő74!

          A számból vetted a kijelentésedet, melyet én folytatva kérdeznék. Én azt gondolom, hogy bizonyos formában, de minden képviselőnek van sara, a város el-élhetetlenítésében. Tisztelet azoknak, akiket közben kizártak a testületből, és igyekeztek el-lehetetleníteni. Tisztelet érintettek! És nem csak Serfőző Úrhoz. Akár föl is lehetett volna állni és kijelenteni, hogy tovább ebben az erkölcstelen közegben nem kíván részt venni, és nem asszisztál tovább a város /félre/ vezetésében. Eddig egy asztalnál ültek, döntöttek így-úgy, de a nagy átütő véleménykinyilvánítással, csak a szavazás idejére  rukkolnak ki. Mindenki mossa a kezeit, de azért valljuk már be őszintén, ha nehéz is. Tisztelt képviselő hölgyek és urak! Mióta is vannak benne a városvezetés szférájában?  Nem volt  még elég? Ha valóban  ekkora elkötelezettséget éreznek a város életéért, miért nem csaptak megfelelő időben jó nagyot az asztalra, hogy nem-nem és  akkor se nem! Kucsera Úr, kizárását  hány embernek kellett akkor megszavaznia, és mennyibe került ez képviselőként? Mikorra vannak kiírva gerinc műtétre az illetékesek?

9

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Serfőző István írta:

Tisztelt „Strandolók”!

A strand fejlesztés avató ünnepségén sajnos, vagy hála istennek ( Talán az utóbbival szimpatizálok inkább!! ) nem tudtam részt venni, nem voltam Törökszentmiklóson. A polgármester asszony hallomásom szerint nagyon elégedett volt a saját, valamint képviselőtársaim egy részének teljesítményével és lesajnálta  a „strand versenyszámban” polgármester elődeit.
Talán nézzük meg közelebbről a teljesítményt!
Bizony a mostani fejlesztési mutatvány nem 176 millióba került, mint elhangzott, hanem kb.50 millióval minimum többe. ( Össze kellene adogatni a számlákat! Segítek, ha kell! ) Persze még a 176 millió így is jóval több, mint a tavaly novemberében erre a feladatra, hosszas gondolkodás után a polgármester asszony tollából előterjesztett 100 millió forint. Megalapozottnak talán nem tűnik így a számok tükrében ez a beruházás és persze nem is az! A pénz természetesen egészében hitelből volt, és annak elköltéséhez persze mindenki ért, még a polgármester asszony is. Kíváncsi lennék, hogy a hiteltörlesztés forrásainak előteremtésében is ennyire találékonyak lesznek-e a mostani kreatív pénzköltők?!
Ebben a dologban tényleg elismerésre méltó a mostani polgármester asszonyunk teljesítménye, mert egyetlen eddigi elődjének sem volt bátorsága ennyi hitelt felvenni és elkölteni a strandra. Ahogy mondani szokták egy költő veszett el benne.
Önmaga is érzi, hogy a pénz költés az jól megy neki, hiszen beígérte a folytatást is, meg vízipóló csapatot és a jégkorong is álmai között szerepel.
Mi is létesült? Körül-belül 350 négyzetméternyi medence épült. És mennyi tűnt el a miklósi strandról? Kicsivel több, mint 1300 négyzetméter. Ez egy szép bűvészmutatvány volt. Közel negyedmilliárd forintnyi hitelért két apró medence létesült. És mekkora értéket veszítettünk el a többi medence megszüntetésével? Ki tudja, de mostaniakat ez nem is érdekli, hiszen azokat nem ők építették, hanem valakik az átkosban társadalmi munkában. Most az a fontos hogy új legyen és hogy sokba kerüljön, mert ezzel majdnem mindenki jól jár. A közösség az nem, de ez nem érdekes.
Ki foglalkozott a született „strandfejlesztési stratégák” közül azzal, a kérdéssel például, hogy a rövidesen megvalósuló geotermikus projekt nem sokára napi kb.1000 köbméter még fürdésre kiválóan alkalmas hőmérsékletű vizet szolgáltat majd gyakorlatilag egész évben. Bőven elláthattuk volna belőle a most megszüntetett medencék mindegyikét vízzel. Gyakorlatilag folyamatos üzemű ( Egész évben működő. ) strandunk tudott volna lenni.
Itt a fórumon többen felszólaltak a medencék városi ivóvízzel való feltöltése ellen tiltakozva. Megjegyzem nem csak termál, hanem hidegvizes kútjai is vannak a strandnak. Ezeket a kutakat használva, úgy gondolom nem lett volna szükséges a városi ivóvízbázist terhelni a strand hidegvíz igényével. Állítom ezt annak ellenére, hogy tudom, az sem lett volna ingyen az is pénzbe került volna.
Egy párt pénzén folytatott újabb közvélemény kutatás során megkérdezték tőlem a minap, hogy örülök-e a strand fejlesztésének. Azt válaszoltam igen, hiszen ki nem örül annak, ha valami fejlődik. Kérdés azonban, hogy ami most itt a strandon történt, az tényleg fejlődés-e, a szó igazi értelmében. Nekem kétségeim vannak, hiszen ha egyet lépek előre, kettőt pedig hátra, akkor vajmi keveset haladtam előre.
Most már ez van, ebből a helyzetből viszont nem sok lehetőség van kimenekülni, csakis előre.
Ezért hát tisztelt Polgármester asszony az eltemetett medencéket ásassa ki és újíttassa fel. Ha a strand képes lesz teljes értékű szolgáltatást nyújtani a vendégeknek nagyobb lesz a forgalom, nagyobb lesz a költségeket ellentételező bevétel is. Így kisebb veszteséggel fogjuk működtetni a strandot és több embernek tudunk valami jót, valami kellemeset adni. A mostani „tervezőit” és „fejlesztési szakembereit” pedig tartsa távol a strandtól. Végre valahára hozzáértőkre kell bízni ezt a feladatot. Megjegyzem ezen a téren az elődei jobbak voltak mint Ön. Talán ha kihúzza az íróasztala fiókját megtalálja benne a megoldásokat e gondok orvoslására.
Végezetül, én inkább azt szeretném, ha Törökszentmiklós fürdőváros, és nem befürdő város lenne!!

Üdvözlettel: Serfőző István


Tisztelt Serfőző úr!

Minden tiszteletem az öné ezért a hozzászólásért. Mi mint földi halandók nem tudhatunk olyan dolgokat mint önök képviselők. Ha a közvélemény jobban bele lett volna a dolgokba vonva,már rég el lehetett volna paterolni a Juhász-Fejes féle élősködőket a városból. Sajnos az időszakonként megjelenő Igaz Szó (ami persze hiányt pótolt már rég óta) nem elég arra, hogy a disznóságokat megismerje a város. Ezért úgy gondolom önnek is többet kellett volna tenni.

Mindenesetre minden tiszteletem az öné.

Geri

Válasz: Törökszentmiklósi strand

KampányStart !?

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Tisztelt „Strandolók”!

A strand fejlesztés avató ünnepségén sajnos, vagy hála istennek ( Talán az utóbbival szimpatizálok inkább!! ) nem tudtam részt venni, nem voltam Törökszentmiklóson. A polgármester asszony hallomásom szerint nagyon elégedett volt a saját, valamint képviselőtársaim egy részének teljesítményével és lesajnálta  a „strand versenyszámban” polgármester elődeit.
Talán nézzük meg közelebbről a teljesítményt!
Bizony a mostani fejlesztési mutatvány nem 176 millióba került, mint elhangzott, hanem kb.50 millióval minimum többe. ( Össze kellene adogatni a számlákat! Segítek, ha kell! ) Persze még a 176 millió így is jóval több, mint a tavaly novemberében erre a feladatra, hosszas gondolkodás után a polgármester asszony tollából előterjesztett 100 millió forint. Megalapozottnak talán nem tűnik így a számok tükrében ez a beruházás és persze nem is az! A pénz természetesen egészében hitelből volt, és annak elköltéséhez persze mindenki ért, még a polgármester asszony is. Kíváncsi lennék, hogy a hiteltörlesztés forrásainak előteremtésében is ennyire találékonyak lesznek-e a mostani kreatív pénzköltők?!
Ebben a dologban tényleg elismerésre méltó a mostani polgármester asszonyunk teljesítménye, mert egyetlen eddigi elődjének sem volt bátorsága ennyi hitelt felvenni és elkölteni a strandra. Ahogy mondani szokták egy költő veszett el benne.
Önmaga is érzi, hogy a pénz költés az jól megy neki, hiszen beígérte a folytatást is, meg vízipóló csapatot és a jégkorong is álmai között szerepel.
Mi is létesült? Körül-belül 350 négyzetméternyi medence épült. És mennyi tűnt el a miklósi strandról? Kicsivel több, mint 1300 négyzetméter. Ez egy szép bűvészmutatvány volt. Közel negyedmilliárd forintnyi hitelért két apró medence létesült. És mekkora értéket veszítettünk el a többi medence megszüntetésével? Ki tudja, de mostaniakat ez nem is érdekli, hiszen azokat nem ők építették, hanem valakik az átkosban társadalmi munkában. Most az a fontos hogy új legyen és hogy sokba kerüljön, mert ezzel majdnem mindenki jól jár. A közösség az nem, de ez nem érdekes.
Ki foglalkozott a született „strandfejlesztési stratégák” közül azzal, a kérdéssel például, hogy a rövidesen megvalósuló geotermikus projekt nem sokára napi kb.1000 köbméter még fürdésre kiválóan alkalmas hőmérsékletű vizet szolgáltat majd gyakorlatilag egész évben. Bőven elláthattuk volna belőle a most megszüntetett medencék mindegyikét vízzel. Gyakorlatilag folyamatos üzemű ( Egész évben működő. ) strandunk tudott volna lenni.
Itt a fórumon többen felszólaltak a medencék városi ivóvízzel való feltöltése ellen tiltakozva. Megjegyzem nem csak termál, hanem hidegvizes kútjai is vannak a strandnak. Ezeket a kutakat használva, úgy gondolom nem lett volna szükséges a városi ivóvízbázist terhelni a strand hidegvíz igényével. Állítom ezt annak ellenére, hogy tudom, az sem lett volna ingyen az is pénzbe került volna.
Egy párt pénzén folytatott újabb közvélemény kutatás során megkérdezték tőlem a minap, hogy örülök-e a strand fejlesztésének. Azt válaszoltam igen, hiszen ki nem örül annak, ha valami fejlődik. Kérdés azonban, hogy ami most itt a strandon történt, az tényleg fejlődés-e, a szó igazi értelmében. Nekem kétségeim vannak, hiszen ha egyet lépek előre, kettőt pedig hátra, akkor vajmi keveset haladtam előre.
Most már ez van, ebből a helyzetből viszont nem sok lehetőség van kimenekülni, csakis előre.
Ezért hát tisztelt Polgármester asszony az eltemetett medencéket ásassa ki és újíttassa fel. Ha a strand képes lesz teljes értékű szolgáltatást nyújtani a vendégeknek nagyobb lesz a forgalom, nagyobb lesz a költségeket ellentételező bevétel is. Így kisebb veszteséggel fogjuk működtetni a strandot és több embernek tudunk valami jót, valami kellemeset adni. A mostani „tervezőit” és „fejlesztési szakembereit” pedig tartsa távol a strandtól. Végre valahára hozzáértőkre kell bízni ezt a feladatot. Megjegyzem ezen a téren az elődei jobbak voltak mint Ön. Talán ha kihúzza az íróasztala fiókját megtalálja benne a megoldásokat e gondok orvoslására.
Végezetül, én inkább azt szeretném, ha Törökszentmiklós fürdőváros, és nem befürdő város lenne!!

Üdvözlettel: Serfőző István

12

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Országos hírek.

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=726217

13

Válasz: Törökszentmiklósi strand

labor1 írta:

Azért az sem véletlen, hogy minden nagyobb gyógyvizű strand már rendelkezik élményparkkal.

Talán a Hévizi gyógytó nem az elhanyagolható gyógyvizű strandok egyike, de a mai divat szerinti csúszda parkkal nem rendelkezik. Wellness ugyan van a közvetlen közelében. De tőle a légvonalban még 10km-re levő Kehidakustyányban még is mertek nagyot álmodni, nem volt nekik gond, hogy közel volt oda az ő "Hajdúszoboszlójuk", azaz Hévíz. Kehidán aztán van élményfürdő igazán, üvegpiramisban 96m-es csodacsúszdával, viziaerobikkal, stb. De nem hiszitek el, hogy termál hotel is van Kehidán.
Azt akarom tehát mondani, hogy nincs szöges ellentét a termál és az élményfürdők között, ott minden igényű vendéget ki tudnak szolgálni, és nekik mindkettő vendégtípus otthagyja a pénzét. Ja, és nem csak FORINTOT.

14

Válasz: Törökszentmiklósi strand

CARTMAN írta:
saci78 írta:
Rókica írta:

labor1!

Az IGAZ SZÓban is megírták, ott pedig nem szoktak félrebeszélni.
Eddig egyszer sem hazudtak és most sem fognak garantálom.
Egyébként az ominózus cikkben szereplő pavilonra leszek még kíváncsi.

Ica

Nagy élményben lesz részed. Fel fog dühíteni ha meglátod. Szép de meddő céltalan faház.

smile Gondolom amikor építették leesett néhány fagerenda az antenna szerelő udvarán belőle. Vagy éppen némi kis jutalék. A funkciója valóban erősen kétséges.

Persze! Másként nem érteném a 200 misit. Egyértelmü jele van a lenyúlásnak.

15

Válasz: Törökszentmiklósi strand

saci78 írta:
Rókica írta:

labor1!

Az IGAZ SZÓban is megírták, ott pedig nem szoktak félrebeszélni.
Eddig egyszer sem hazudtak és most sem fognak garantálom.
Egyébként az ominózus cikkben szereplő pavilonra leszek még kíváncsi.

Ica

Nagy élményben lesz részed. Fel fog dühíteni ha meglátod. Szép de meddő céltalan faház.

smile Gondolom amikor építették leesett néhány fagerenda az antenna szerelő udvarán belőle. Vagy éppen némi kis jutalék. A funkciója valóban erősen kétséges.

Izé, van egy olyan, hogy: Élni és élni hagyni!

16

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Rókica írta:

labor1!

Az IGAZ SZÓban is megírták, ott pedig nem szoktak félrebeszélni.
Eddig egyszer sem hazudtak és most sem fognak garantálom.
Egyébként az ominózus cikkben szereplő pavilonra leszek még kíváncsi.

Ica

Nagy élményben lesz részed. Fel fog dühíteni ha meglátod. Szép de meddő céltalan faház.

17

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Úgy legyen!

18

Válasz: Törökszentmiklósi strand

labor1!

Az IGAZ SZÓban is megírták, ott pedig nem szoktak félrebeszélni.
Eddig egyszer sem hazudtak és most sem fognak garantálom.
Egyébként az ominózus cikkben szereplő pavilonra leszek még kíváncsi.

Ica

19

Válasz: Törökszentmiklósi strand

saci78 írta:

Pofátlanság és dühítő az amit itt 200 millióért le akarnak a torkunkon tolni.

Nyugi Sacika!

Mindennek eljön az ideje. Váltás lesz, mert nagyon a levegőben van.
Kucseráéktól épp az ilyen ügyek kivizsgálását várják el az emberek. Reméljük lesz alkalmuk rá.
Büntetlenül ilyen pénzlenyúlást nem szabad elengedni.

Erik

Izé, van egy olyan, hogy: Élni és élni hagyni!

20

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Rókica írta:

Köszi Erik!
Nincs kétségen felőle hidd el.
Amúgy amit itt ma átadtak nagy bátorsággal nevezhető csak élménynek.
Rém élménynek inkább.
smile

"Jövő héten én is kimegyek, megnézem már 200 misiból mit hoztak ki.
A csapvizes medencéket én sem értem. Nincs elég gyógyvíz?"


Még nem is voltál kint de már ítélkezel. A napozóról is úgy beszéltél mintha már tapasztaltad volna (ennek ellenére nem vitatom).

21

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Pofátlanság és dühítő az amit itt 200 millióért le akarnak a torkunkon tolni.

22

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Köszi Erik!
Nincs kétségen felőle hidd el.
Amúgy amit itt ma átadtak nagy bátorsággal nevezhető csak élménynek.
Rém élménynek inkább.
smile

23

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Azért az sem véletlen, hogy minden nagyobb gyógyvizű strand már rendelkezik élményparkkal.

24

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Rókica írta:

labor1!
Gondolom nem szabod meg itt ki és mit akarjon leírni.
A hasonlatod pedig nevetséges.

A gyógyvízről pedig csak annyit, hogy már csak azért is azon medencéket kellett volna erőltetni amik arra épülnek, mivel ha pénzt és turisztikát akar építeni a város akkor azt hozna a levesbe. Arra jönne a turista, mert arra van igény. Mint pld. a hasonló minőségű gyógyvízzel rendelkező Hajdúszoboszlón.
Csapvíz ugyanis hála az égnek egyenlőre mindenhol van Magyarországon. Gyógyvíz pedig nem.

Szóval bújtatva megint azt véded, mint ahogy számtalanszor aki elcseszte itt a dolgokat.

Ica

Rókica!
Hidd el itt az ész érvek nem számítanak.
labor1 is már rég eldöntötte, hogy kire szavaz.
Legalább ő hadd védje a védhetetlent. Megadjuk neki a lehetőséget, bár elég gyengén adja elő.

Csumi
Erik big_smile

Izé, van egy olyan, hogy: Élni és élni hagyni!

25

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Rókica

Lazíts, "Gondolom nem szabod meg itt ki és mit akarjon leírni." ez a nevetséges!
Hajdúszoboszlót példaként említeni T.miklóssal szemben egy kicsit erős. De az utóbbi időben ott sem a gyógyászatra helyezték a fő hangsúlyt, hanem a szórakoztatásra. Lásd a legutóbb átadott megaberuházás. Ott már millárdokban beszélgetnek. Biztos voltál már ott és saját szemeddel is láttad.
De igazad van abban, hogy a gyógyászati célú beruházásokat is erősíteni kell majd a strandon.

26

Válasz: Törökszentmiklósi strand

labor1!
Gondolom nem szabod meg itt ki és mit akarjon leírni.
A hasonlatod pedig nevetséges.

A gyógyvízről pedig csak annyit, hogy már csak azért is azon medencéket kellett volna erőltetni amik arra épülnek, mivel ha pénzt és turisztikát akar építeni a város akkor azt hozna a levesbe. Arra jönne a turista, mert arra van igény. Mint pld. a hasonló minőségű gyógyvízzel rendelkező Hajdúszoboszlón.
Csapvíz ugyanis hála az égnek egyenlőre mindenhol van Magyarországon. Gyógyvíz pedig nem.

Szóval bújtatva megint azt véded, mint ahogy számtalanszor aki elcseszte itt a dolgokat.

Ica

27

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Eddig a gyógyvíz kontra csapvízről értekeztünk, majd jött Rókica "Nincs igazad!" kijelentése, és elkezdtünk a beruházás anyagi oldaláról beszélgetni, amit én még véletlenül sem említettem.
Egem ez az érettségiző diák esetére emlékeztet, aki kihúzta szóbelin Arany Jánost majd feleletét így kezdte: " Arany János nagy ember volt, de még nagyobb volt Petőfi Sándor......" és tovább beszélt Petőfiről.

28

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Rókica írta:
labor1 írta:

Arra pedig, hogy mire mennyit kell áldozni végképp nincs rálátásom. Fogalmam sincs, hogy egy közmedence gépészeti résszel mennyiből hozható ki. (Egy udvari földbe süjjesztett műanyag bélésű medence kb. 30-35 m3-es gépészettel 1,5-2 millió forint körül lehet.)

Na látod! Erről beszélek. Hol van a további 198 millió?

Azért ez így 1 kicsit erős!

29

Válasz: Törökszentmiklósi strand

CARTMAN

Nem védek én semmit, kiváltképp nem úgy, hogy fogalmam sincs (mint már írtam), hogy mi mennyibe kerül egy ilyen kivitelezés, beruházás során.

30

Válasz: Törökszentmiklósi strand

labor1 írta:
Rókica írta:
labor1 írta:

Arra pedig, hogy mire mennyit kell áldozni végképp nincs rálátásom. Fogalmam sincs, hogy egy közmedence gépészeti résszel mennyiből hozható ki. (Egy udvari földbe süllyesztett műanyag bélésű medence kb. 30-35 m3-es gépészettel 1,5-2 millió forint körül lehet.)

Na látod! Erről beszélek. Hol van a további 198 millió?

Félreérthettél, az otthoni medencének és egy strandmedencének nem sok köze van egymáshoz. Ez csak egy példa volt részemről, de ezzel még véletlen sem akartam alátámasztani semmit.


labor1!
Én úgy látom véded a védhetetlent.
Szétlopták a várost. 200 millióból két medencét építeni?
Nem sokallod úgy 150 millióval a végösszeget.
Nem sérti látom az igazság érzetedet ez a korrupció gyanú és hozzá nem értés.
Engem és nagyon sokakat nagyon zavar, ezért sem lehet örülni a mai napi átadásnak.

Erik

Izé, van egy olyan, hogy: Élni és élni hagyni!

31

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Rókica írta:
labor1 írta:

Arra pedig, hogy mire mennyit kell áldozni végképp nincs rálátásom. Fogalmam sincs, hogy egy közmedence gépészeti résszel mennyiből hozható ki. (Egy udvari földbe süllyesztett műanyag bélésű medence kb. 30-35 m3-es gépészettel 1,5-2 millió forint körül lehet.)

Na látod! Erről beszélek. Hol van a további 198 millió?

Félreérthettél, az otthoni medencének és egy strandmedencének nem sok köze van egymáshoz. Ez csak egy példa volt részemről, de ezzel még véletlen sem akartam alátámasztani semmit.

32

Válasz: Törökszentmiklósi strand

labor1 írta:

Arra pedig, hogy mire mennyit kell áldozni végképp nincs rálátásom. Fogalmam sincs, hogy egy közmedence gépészeti résszel mennyiből hozható ki. (Egy udvari földbe süjjesztett műanyag bélésű medence kb. 30-35 m3-es gépészettel 1,5-2 millió forint körül lehet.)

Na látod! Erről beszélek. Hol van a további 198 millió?

33

Válasz: Törökszentmiklósi strand

De itt a dilemmát a csapvíz kontra gyógyvíz okozta.

34

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Arra pedig, hogy mire mennyit kell áldozni végképp nincs rálátásom. Fogalmam sincs, hogy egy közmedence gépészeti résszel mennyiből hozható ki. (Egy udvari földbe süjjesztett műanyag bélésű medence kb. 30-35 m3-es gépészettel 1,5-2 millió forint körül lehet.)

35

Válasz: Törökszentmiklósi strand

labor1!
Pontosan ezek miatt a kérdések miatt ötletelés a strand és nem átgondolt tevékenység a fejlesztése.
Ráadásul irreálisan drágának ítélem meg és korrupcióra ad okot a 200 milliós összeg.
Ennyi pénzből többet kellett volna kihozni.
Ez nem kérdés.

36

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Rókica írta:

labor1!
Nincs igazad.
Akkor miért kellett felszámolni a fokozatosan mélyülő nagymedencét és a 25 méteres úszómedencét.
Arra nem kellett volna 200 milliót áldozni. Azt is lehetett volna csapvizessé alakítani. Koncepció nélküli pénzkidobás volt. Fákat sem kellett volna kivágni. A napozó pedig délután kettőre mikor a legjobban kellene tényleg árnyékos. Nevetséges az egész, mert a régi napmedencénél a napozó is maradhatott volna.
Agyament ötletelés és nem koncepció ez amit csináltak.

Még egy gyógymedence pedig igenis kellett volna.

Tisztelt Rókica

Ha azt a két medencét alakították volna át az is csapvizes lett volna. Azt pedig, hogy miért nem a régieket hagyták meg és újították fel nem tudom.
Bízok benne, hogy lesz még újabb és újabb medence és lesz benne gyógymedence is.

37

Válasz: Törökszentmiklósi strand

labor1!
Nincs igazad.
Akkor miért kellett felszámolni a fokozatosan mélyülő nagymedencét és a 25 méteres úszómedencét.
Arra nem kellett volna 200 milliót áldozni. Azt is lehetett volna csapvizessé alakítani. Koncepció nélküli pénzkidobás volt. Fákat sem kellett volna kivágni. A napozó pedig délután kettőre mikor a legjobban kellene tényleg árnyékos. Nevetséges az egész, mert a régi napmedencénél a napozó is maradhatott volna.
Agyament ötletelés és nem koncepció ez amit csináltak.

Még egy gyógymedence pedig igenis kellett volna.

38

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Halen12 írta:

Még az is érdekes lesz,hogy a kisebbség(tisztelet a kivételnek) viselkedését,tisztaságát,potyázását menyire tudja a vezetőség kezelni,mert ha nem akkor továbbra is eljárnak a helyiek máshová,mint eddig!

Ebben teljesen egyetértek veled!!! Nem tudom mennyi lesz a belépő, de talán ezzel, és fokozott ellenőrzéssel (beszökő egyének) elejét lehetne venni néhány problémának.

39

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Szili írta:
duna írta:

Délutánra nem lett nagyon retkes a víz?

Én is kimentem délután, de annyi volt a kisebbségi, hogy nem volt kedvem belemenni.
A kezemmel megnéztem a vizet, de mivel langyos volt fel is adtam.
Szerintem jogos a felvetés, hogy gyógyvízzel rendelkező strandon miért csapvizes medencéket építenek. Nem a gyógyhatást kellene erőltetni? Fejére állt a világ nem értem a strand koncepcióját.

A strandra kimenni a mai napon, szerintem felesleges volt. Az ingyenesség miatt várható volt, hogy egy bizonyos népcsoport nagy számban lesz jelen.
Szili, Bélabácsi a gyógyvíz, gyógyászati célokat szolgál elsősorban. Sehol nem szokták a gyógyvízzel feltölteni az ilyen jellegű medencéket, ti sem szedtek minden nap gyógyszert ha nincs rá szükség. Ha építettek volna még két gyógyvizes medencét, és kiírják rá, hogy 14 év alatt nem ajánlott használata (ezzel erősítették volna a "gyógyhatást"), akkor az lenne a problémátok, hogy miért nem másfajta medencét építettek.

40

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Halen12 írta:

Még az is érdekes lesz,hogy a kisebbség(tisztelet a kivételnek) viselkedését,tisztaságát,potyázását menyire tudja a vezetőség kezelni,mert ha nem akkor továbbra is eljárnak a helyiek máshová,mint eddig!


Jövő héten én is kimegyek, megnézem már 200 misiból mit hoztak ki.
A csapvizes medencéket én sem értem. Nincs elég gyógyvíz?

41

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Még az is érdekes lesz,hogy a kisebbség(tisztelet a kivételnek) viselkedését,tisztaságát,potyázását menyire tudja a vezetőség kezelni,mert ha nem akkor továbbra is eljárnak a helyiek máshová,mint eddig!

42

Válasz: Törökszentmiklósi strand

duna írta:

Délutánra nem lett nagyon retkes a víz?

Én is kimentem délután, de annyi volt a kisebbségi, hogy nem volt kedvem belemenni.
A kezemmel megnéztem a vizet, de mivel langyos volt fel is adtam.
Szerintem jogos a felvetés, hogy gyógyvízzel rendelkező strandon miért csapvizes medencéket építenek. Nem a gyógyhatást kellene erőltetni? Fejére állt a világ nem értem a strand koncepcióját.

43

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Délutánra nem lett nagyon retkes a víz?

44

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Tmiklósilány írta:

Most délután a családdal kilátogattunk az "új" strandra. Mondanom  sem kell, elég nagy csalódás volt. Az eddigi egy "pancsoló" helyett most van kettő. Kérdem én: erre az egy új medencére kellett ennyi idő, és pénz? Miért van az, hogy Magyarországon számos 10 ezer fő alatti településen lehetséges volt NORMÁLIS  strand kialakítása, mondhatni a semmiből kindulva? Nem hiszem, hogy ott több lenne a pénz rá, tőbb támogatás kapnának. Törökszentmiklós a megye harmadik legnagyobb és városa, és mégis itt tartunk......

Hasonló a tapasztalatom. Délután mentem ki, megdöbbentem. 200 millió forintból csak erre tellett.
Ha gyógyvízü a strand nem gyógyvizű medencéket kellet volna csinálni?
Csapvizesből egy 25 méretes uszodát kellett volna, de nem ilyen pancsolókat.
Ráadásul láthatta mindenki, hogy még be sincs fejezve.
Kapkodás és hozzá nem értés!

45

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Most délután a családdal kilátogattunk az "új" strandra. Mondanom  sem kell, elég nagy csalódás volt. Az eddigi egy "pancsoló" helyett most van kettő. Kérdem én: erre az egy új medencére kellett ennyi idő, és pénz? Miért van az, hogy Magyarországon számos 10 ezer fő alatti településen lehetséges volt NORMÁLIS  strand kialakítása, mondhatni a semmiből kindulva? Nem hiszem, hogy ott több lenne a pénz rá, tőbb támogatás kapnának. Törökszentmiklós a megye harmadik legnagyobb és városa, és mégis itt tartunk......

46

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Itt nálunk pedig fel kell tölteni, mert a sok retek megeszi majd 1 hét alatt a rendszert.
Emlékezzetek a beledurrantós hozzászólásokra.
Idézzem? smile

Erik

Izé, van egy olyan, hogy: Élni és élni hagyni!

47

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Astor írta:

Akkor itt a gatyánk rámegy, ha csapvízzel töltik fel naponta a medencéket. Ez akkor is pazarlás.
Na!

Nem kell naponta feltölteni a medencéket, erre szolgál a medencékhez hozzárendelt tisztító és szűrőrendszer. Az otthoni medencéket sem töltik fel mindennap tulajdonosaik, megfelelő karbantartás mellett az egyszeri feltöltés után már csak szintentartás illetve az időszakosan elvégzett karbantartás utáni vízvesztést (medencefenéktakarítás) kell pótolni. Természetesen lehetnek olyan események amik után a teljes vízcsere válik szükségessé (fekáliás szennyezés).

48

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Akkor itt a gatyánk rámegy, ha csapvízzel töltik fel naponta a medencéket. Ez akkor is pazarlás.
Na!

49

Válasz: Törökszentmiklósi strand

demoralizálódtam írta:

Akkor, most nálunk milyen víz van ?
Gyógyvíz vagy termálvíz ?
Mert ha termálvíz, akkor a kérdés még mindig nyitva áll.

Gyógyvíz (minősített).

Válasz: Törökszentmiklósi strand

Akkor, most nálunk milyen víz van ?
Gyógyvíz vagy termálvíz ?
Mert ha termálvíz, akkor a kérdés még mindig nyitva áll.